Basketlitteratur

Det har skrivits en hel del böcker om basket och speciellt lagledning. Det har även gjorts en stor film om basketcoaching; Coach Carter vilken är värd att se om man inte gjort det. En av världens mest kända coacher återfinns faktiskt inom basketen och heter John Wooden. Nedanför följer 3 av hans absolut bästa böcker som är ett måste att läsa:

Basketboken They Call Me Coach
Den legendariske basketcoachen berättar om sitt liv, hans spelare och sin vinnerfilosofi i hans bästsäljande självbiografi. Hans hårda slit och förberedelser ledde hans lag till 10 st NCAA vinster inom collagebasketen.

Köp


Basketboken Wooden on leadership
En intressant inblick i den amerikanska basketcoachen John Wooden tankar. John Woodens grundfilosofi var att försöka få ut maxprestation av varje medspelare på det sätt som bäst gynnade laget. John Wooden delar i den här boken med sig av 12 lektioner i ledarskap som även kan appliceras på andra områden än basket.

Köp


Basketboken The Essential Wooden
The essential wooden är den ultimata samlingen av John Woodens insikter och analyser om hur man åstadkommer exceptionell ledning i en organisation, med över 200 tips om hur man bäst går till väga.

Köp


Behöver du en bra pocket med dig på resan till matchen? Då är Pockettoppen.nu stället för dig. Här hittar du bra tips på böcker inom alla olika genrer till riktigt bra priser. Hitta din nästa pocket på Pockettoppen topplistor.